We zijn met verlof van 26 december tot en met 8 januari. Fijne feestdagen!

Groene energie van de toekomst

Hernieuwbare energie

Hernieuwbare energiesystemen maken gebruik van onuitputtelijke energiebronnen zoals wind, water, zon en aardwarmte. Ze vormen een ecologisch alternatief voor fossiele brandstoffen en dragen zo bij tot het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. 

hernieuwbare oplossingen

Waar kan ETS jou met helpen

Van geothermische warmtepompen tot zonneboilers, het zijn allemaal hernieuwbare energiebronnen die je kan installeren om te voldoen aan de EPB normen bij het bouwen of renoveren van je woning. Iedereen is verplicht een minimum aandeel van de nodige energie uit hernieuwbare bronnen te halen.

Welke groene oplossingen zijn er? 

Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de natuur (aarde, grondwater, lucht) en geeft deze af in de woning. Het haalt 80% van de energie uit de natuur en vertrouwt voor slechts 20% op elektriciteit. Dit maakt het één van de meest toekomstbestendige verwarmingsoplossingen.

 

Warmtepompen zijn onder te verdelen volgens warmtebron:

 

  • Geothermische warmtepompen
  • Lucht-lucht warmtepompen
  • Lucht-water warmtepompen
  • Hybride warmtepompen

Voor de installatie van een warmtepomp die warmte uit de ondergrond haalt heb je een geothermische installatie nodig. Daarmee bedoelen we geothermische putten die verticaal in de aardbodem geboord worden. Hierlangs wordt de natuurlijke warmte die aanwezig is in de verschillende geologische lagen onttrokken. Deze installatie wordt dan verbonden met de verwarmings- of koelingsinstallatie in je woning.

 

Niet iedereen mag zomaar geothermische werken uitvoeren. Het precies berekenen van het ontwerp, de installaties en aansluitingen moeten vakkundig gebeuren. Bij ETS kan je hiervoor terecht!

Warmtepompboiler

Wanneer je oude elektrische boiler aan vervanging toe is, kan je opteren voor een energiezuiniger en ecologischer alternatief: een warmtepompboiler.

Dat is een lucht-water warmtepomp die je woning van warm sanitair water voorziet. Om het water op te warmen, onttrekt een warmtepompboiler warmte-energie uit de omgevingslucht. Het is een ontzettend energiezuinige manier om je woning te voorzien van warm water en tevens te besparen op je energiefactuur. 

Goed voor het milieu, goed voor je toekomst!

Wij bekijken samen met jou welke hernieuwbare energieoplossingen mogelijk zijn voor jouw woning.