We zijn met verlof van 26 december tot en met 8 januari. Fijne feestdagen!

Verluchting

Systeem D

Bij een ventilatiesysteem D, ook balansventilatie genoemd, gebeurt zowel de toevoer als afvoer volledig mechanisch.

 

Verse lucht wordt mechanisch ingeblazen in de droge ruimtes via roosters in het plafond of de muur en vervuilde lucht wordt via de natte ruimtes mechanisch afgevoerd.

 

Door middel van een warmtewisselaar wordt de warmte van de afgevoerde lucht gerecupereerd en gebruikt om de koude buitenlucht op te warmen alvorens deze de droge ruimtes in te blazen.

ventilatie unit

Ventilatie

Voordelen van ventilatiesysteem D

Het systeem zorgt voor ventilatie comfort

De binnenluchtkwaliteit is steeds optimaal

Het systeem is geluidsloos

Het systeem heeft een miniem elektrisch verbruik

Het is een zeer onderhoudsvriendelijk systeem

Dit systeem is geschikt voor nieuwbouw en vernieuwbouw

Onderhoud ventilatiesysteem D

Doordat bij ventilatiesysteem D de buiten- en binnenlucht mechanisch aan- en afgevoerd wordt, houden de filters het stof en vuil tegen om de ventilatiecapaciteit van je systeem hoog te houden. Hierdoor moeten de luchtfilters ongeveer om de 3 maanden gereinigd worden. Dit kan eenvoudig met de stofzuiger gebeuren. Na een tijd kan je de filters best vervangen.

 

Na een aantal jaren in gebruik dien je ook het kanalennet te laten nakijken. Zo ben je zeker van een optimale werking van je ventilatiesysteem. 

Systeem D bij vernieuwbouw

Omdat ventilatiesysteem D een ingebouwd systeem is, wordt er bij nieuwbouw vaak gekozen voor dit systeem. Dit is makkelijk te integreren tijdens het bouwproces en biedt daarnaast ook een betere luchtkwaliteit dan systeem C.

Hulp nodig bij jouw keuze van ventilatiesysteem?