We zijn met verlof van 26 december tot en met 8 januari. Fijne feestdagen!

Dit zijn de bouwtrends voor 2022

Een nieuw jaar brengt nieuwe bouwtrends met zich mee en dat is in 2022 niet anders. Dit jaar gaan we ten volle voor duurzame materialen, zonnepanelen en groene ruimten. Klaar om samen de trends voor 2022 te ontdekken?

Duurzame materialen

Het wordt steeds populairder om te bouwen met duurzame materialen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat je woning klaar is voor de toekomst en voldoet aan alle regels rond duurzaam bouwen.  

 

Ook het gebruik van materialen die gerecycled kunnen worden is enorm populair. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van herbruikbaar beton. Ofwel een oude woning afbreken en met dat beton weer een nieuwe opbouwen. Steeds meer ontwikkelaars en aannemers schakelen over op circulair, herbruikbaar beton om hun CO2-impact te verlagen en om materiaalschaarste te voorkomen.

Hernieuwbare energie

Sinds 2014 is het verplicht om een minimaal aandeel van de nodige energie in (ver)nieuwbouwwoningen te halen uit hernieuwbare bronnen. Hoe groot dit aandeel moet zijn en aan welke kwaliteitseisen dit moet voldoen, hangt af van de datum van de bouwvergunningsaanvraag, de aard van de werken (nieuwbouw of renovatie) en van de bestemming het gebouw (woongebouw of niet-residentieel gebouw).

 

Van zonnepanelen tot geothermische warmtepompen en zonneboilers, het zijn allemaal hernieuwbare energiebronnen die je kan installeren om te voldoen aan de EPB normen bij het bouwen van je woning.

warmtepomp

Meer groen

Meer groen is een onmisbare trend in de bouw. We hebben allemaal nood aan wat meer groene ruimten tussen de bebouwing, zoals parken, tuinen en groene daken. Ideaal voor wie niet veel plaats heeft en toch meer groen wil. Je plant als het ware een tuin bovenop een dak, waardoor ook de warmte van de zon en het energieverbruik van bijvoorbeeld airco gaat verminderen. Ideaal als isolatie dus!

Slimme oplossingen

Slimme oplossingen vereenvoudigen het leven en maken het aangenamer. Met een smart home heb je controle over elektrische toestellen, over de sfeer en veiligheid in je woning en kan je energie besparen. Alles wordt te bedienen met één simpele druk op de knop. Daarom horen ze bij elk bouwproject!

 

Een Smart Home biedt je allerlei voordelen. Het vergroot niet alleen het wooncomfort, maar draagt ook bij aan een veiligere en energiezuinigere woning.

 

Dankzij slimme oplossingen kan je elektrische toestellen, zonwering, verlichting, verwarming en ventilatie en dergelijke eenvoudig beheren met je smartphone. Je kan er ook voor kiezen ze op een bepaald tijdschema of automatisch te laten werken.

Zoals je ziet gaan we in 2022 helemaal voor duurzaam bouwen met een hoog wooncomfort. Iets wat in elke woning past, en ook in die van jou!

Klaar om te (ver)bouwen?

Wil je meer weten over de oplossingen die wij aanbieden, of wil je graag een kennismakingsgesprek?

Deel dit artikel