We zijn met verlof van 26 december tot en met 8 januari. Fijne feestdagen!

Voor welke vorm van hernieuwbare energie kies jij?

Het milieu is de laatste jaren een hot topic geworden en speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Je gaat bewuster om met energie en probeert een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Dat doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van hernieuwbare energie. Bij ETS bieden we verschillende hernieuwbare technologieën aan die we vandaag graag aan je uitleggen. Onze specialisatie ligt bij de warmtepompen en warmtepompboilers.

Voor welke vorm van hernieuwbare energie kies jij?

Wat is hernieuwbare energie?

Voordat we je onze verschillende hernieuwbare energietechnologieën uitleggen, is het belangrijk om te weten wat het net is. Hernieuwbare energiesystemen maken gebruik van onuitputtelijke energiebronnen. Enkele voorbeelden hiervan zijn wind, water, zon en aardwarmte. De fossiele brandstoffen worden achterwege gelaten want innovatieve technieken met hernieuwbare energie worden de toekomst. Het alternatief zorgt namelijk voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. 

 

Ben jij aan het bouwen of aan het renoveren? Dan zijn hernieuwbare energietechnieken zeker en vast vast interessant om aan de EPB-normen te voldoen. Iedereen is namelijk verplicht een minimum aandeel van de nodige energie uit hernieuwbare bronnen te halen.

hernieuwbare oplossingen

Warmtepompen

Het mooie aan een warmtepomp is dat het zijn warmte uit de natuur haalt. Denk bijvoorbeeld maar aan grondwater, de lucht of aardwarmte. Daardoor is het systeem slechts voor 20% afhankelijk van elektriciteit. Er zijn verschillende soorten warmtepompen, afhankelijk van de bron die het gebruikt: 

 

  • Geothermische warmtepompen 
  • Lucht-lucht warmtepompen 
  • Lucht-water warmtepompen 
  • Hybride warmtepompen 

 

Wil je graag een warmtepomp die warmte uit de ondergrond haalt? Dan heb je een geometrische warmtepomp nodig. We boren geometrische putten verticaal in de aardbodem. Hierlangs wordt de natuurlijke warmte die aanwezig is in de verschillende geologische lagen onttrokken. De installatie wordt verbonden met de verwarmings- of koelingsinstallatie in je woning. 

Warmtepompboiler

Heb jij een renovatieproject klaarstaan? Vervang je oude elektrische boiler dan door een gloednieuwe en milieuvriendelijke warmtepompboiler. Het is een lucht-water warmtepomp die je woning van warm sanitair water voorziet. Maar hoe gaat dat juist in zijn werk? Het innovatieve systeem onttrekt warmte-energie uit de omgevingslucht om zo het water op te warmen. Het is een ontzettend energiezuinige manier om je woning te voorzien van warm water. Als dat nog niet genoeg is bespaar je met het systeem op je energiefactuur.

Recuperatie regenwater

Wist je dat een groot percentage van het leidingwater in je woning perfect vervangen kan worden door regenwater? Denk bijvoorbeeld maar aan het water dat  je gebruikt om het toilet door te spoelen of het water dat je aan de planten geeft. Ook bij ETS bieden wij deze slimme oplossing aan. 

Zonnepanelen

De zon is een onuitputtelijke energiebron en daarnaast is het ook nog eens gratis! Met zonnepanelen kan je zonder al te veel moeite zelf groene energie opwekken waardoor je de investering op een aantal jaar terugverdient. Zonnepanelen zijn zeker interessant wanneer je twee hernieuwbare energiebronnen met elkaar gaat combineren. Je kan bijvoorbeeld een warmtepompboiler en zonnepanelen nemen. De energie die je opwekt, gebruik je om de warmtepomp te laten werken. Heb je een elektrische wagen? Dan kan je de zonne-energie gebruiken om je auto op te laden via je laadpaal. Ook dat bieden we bij ETS aan. 

Zonnepanelen van ETS als hernieuwbare energietechniek

Er zijn dus vele mogelijkheden op het vlak van hernieuwbare energie. Het is goed voor het milieu en goed voor je toekomst! Wij bekijken graag samen met jou welke hernieuwbare energieoplossingen mogelijk zijn voor jouw woning. Maak vandaag nog je afspraak! Of bekijk onze realisaties

Klaar om te (ver)bouwen?

Wil je meer weten over de oplossingen die wij aanbieden, of wil je graag een kennismakingsgesprek?

Deel dit artikel