We zijn met verlof van 26 december tot en met 8 januari. Fijne feestdagen!

Onze professionele HVAC-oplossingen

Het team van ETS is dagelijks bezig met verwarming, sanitair, elektrische installaties en hernieuwbare energie. Door onze 50 jaar ervaring zijn we echte energiespecialisten. Vandaag nemen we jou mee in ons aanbod van HVAC-oplossingen. Deze 4 letters staan voor: Heating, Ventilation en Air Conditioning.

Verwarming en koeling

De keuze van een verwarmings- en koelingssysteem is een belangrijk onderdeel als het gaat over bouwen en verbouwen. Een kwaliteitsvol systeem draagt niet alleen bij aan een aangenaam binnenklimaat, maar zal ook jouw energiekosten en ecologische voetafdruk verlagen. Kies daarom meteen voor een duurzaam systeem met hernieuwbare energie!

Warmtepomp

Wie op een duurzame en ecologische manier wil verwarmen en koelen, kan kiezen voor een warmtepomp. Dit systeem maakt gebruik van hernieuwbare energie om jouw omgeving te verwarmen of te verkoelen. 

 

De voordelen van een warmtepomp zijn:

  • Het is onschadelijk voor het milieu want er is geen gebruik van fossiele brandstoffen.
  • Je kan er zowel mee verwarmen als koelen.
  • Het heeft een lage energiebehoefte

Condensatieketel

De traditionele verwarmingsketel kan hoge energiekosten met zich meebrengen. Een condensatieketel werkt zoals een traditionele verwarmingsketel, maar is veel voordeliger. Het hergebruikt de uitgestoten rookgassen en waterdampen, wat leidt tot minder verbruik!

 

Even de voordelen op een rijtje:

  • Milieuvriendelijk doordat ze minder CO2 en andere gassen uitstoten. 
  • Lager in verbruik dan een traditionele gasketel.
  • Hoog rendement.

Vloerverwarming

Als je jouw woning op een duurzame en stijlvolle manier wil verwarmen, maak je een goede keuze met vloerverwarming. Traditionele radiatoren zijn steeds minder geliefd. Dit komt door hun uitstraling, maar ook doordat je al een behoorlijk hoge temperatuur moet instellen om een hele ruimte te verwarmen. 

 

Bij vloerverwarming zitten de verwarmingselementen verspreid onder het hele oppervlak van de ruimte. Hierdoor kan je de thermostaat wat lager zetten en toch nog een aangename temperatuur bereiken. Dit zal je zeker merken op jouw energiefactuur!

vloerverwarming HVAC

Sanitaire installaties

Persoonlijke hygiëne is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse routine. De manier waarop je jouw badkamer inricht, heeft een grote rol. Niet alleen op je humeur, maar ook op je energie- en waterfactuur. Bij ETS zorgen we ervoor dat je bij het bouwen of renoveren de juiste keuzes maakt. De volgende systemen kunnen wij voor jou realiseren:

Waterverzachter

In onbehandeld leidingwater zit kalk. Dit maakt het water ‘hard’ en hier zijn negatieve gevolgen aan verbonden. Hard water kan schadelijk zijn voor huishoudelijke apparaten, glaswerk, leidingen en kranen. Bij opwarming kan kalkaanslag ontstaan. Dit kan zorgen voor dofheid van glaswerk, snellere defecten in elektrische apparaten en hogere energierekeningen! 

 

Een waterverzachter die het water ontkalkt is hiervoor de oplossing. Door het water te behandelen heb je:

  • Minder poetswerk aan kranen en glazen douchewanden. 
  • Betere smaak van het water.
  • Minder energieverbruik.
  • Huishoudelijke apparaten die langer meegaan.

Recuperatie van regenwater

Wist je dat je een groot deel van jouw waterverbruik kan vervangen door regenwater? 

 

Dit kan jou veel voordelen opleveren:

  • Je draagt jouw steentje bij aan een beter milieu.
  • Regenwater is kalkarm en dus een stuk beter voor apparaten en kranen.
  • Je hebt minder wasproduct nodig! Kalk remt namelijk de werking van wasmiddelen.
  • Bij wateroverlast kan je rekenen op een buffer.

Inloopdouche

Een inloopdouche is een veelzijdig systeem. Je kan de afmetingen volledig aanpassen aan de ruimte. Dat maakt het ideaal voor kleine badkamers om zo de ruimte optimaal te benutten. In grotere badkamers kan een inloopdouche een echt statement zijn.

 

Ze zijn volledig aanpasbaar aan jouw persoonlijke stijl. Een inloopdouche geeft meteen een moderne look aan jouw badkamer. Het verhoogt zelfs de veiligheid aangezien er geen randen zijn waarover je zou kunnen struikelen!

 

Kortom, zeker de moeite waard om te overwegen. Je kan vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bekijken.

sanitair

Ventilatiesystemen

Volgens de EPB-normen is een goede ventilatie verplicht bij nieuwbouw en renovatie. Niet alleen voor de wetgeving is het belangrijk, maar ook voor jouw gezondheid. De binnenlucht in veelgebruikte ruimtes vervuilt elke dag door verschillende factoren. Dit kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen! Bij ETS werken we met twee systemen: systeem C+ en systeem D.   

Systeem C+

Met systeem C+ wordt via raamroosters verse buitenlucht in droge ruimtes (woonkamers, slaapkamers en bureaus) geblazen. De vochtige, verontreinigde lucht wordt via de natte ruimtes (badkamers, keukens) op vraaggestuurde manier weggestuurd. Zo gaat er geen warme lucht verloren en bespaar je dus op jouw energiefactuur!

Systeem D

Bij een ventilatiesysteem D, ook wel balansventilatie genoemd, gebeurt zowel de toevoer als de afvoer volledig mechanisch. Via roosters in het plafond of de muur wordt verse lucht mechanisch in de droge ruimtes geblazen. Vervuilde lucht wordt via de natte ruimtes mechanisch afgevoerd. Een warmtewisselaar recupereert de warmte van de afgevoerde lucht. Deze warmte gebruikt het systeem om de koude buitenlucht op te warmen alvorens deze de droge ruimtes in te blazen.

 

Het is belangrijk om jouw ventilatiesysteem goed te onderhouden. Hiervoor kan je bij ons terecht! Bij de plaatsing van jouw systeem krijg je een uitgebreide uitleg over het onderhoud van de unit, kanalen en ventielen.

Elektrische installaties

Bij ETS zorgen we dat jouw nieuwbouw- of renovatieproject volledig voorzien is van elektrische toepassingen. Standaard of complexe toepassingen? Wij kunnen je verder helpen! 

Verlichting

Goede verlichting is een onmisbaar onderdeel van jouw woning. Je kan er de functionaliteit en sfeer van een ruimte volledig mee bepalen. Vaak is het moeilijk om te bepalen hoeveel lampen je precies nodig hebt. Te veel lampen in huis heeft een impact op jouw energiefactuur. Een tekort aan lampen geeft dan weer een onaangename sfeer. ETS kan jou hierbij helpen! Om jouw woning van de ideale verlichting te voorzien, vertrekken we vanuit een lichtstudie.

Lichtstudie

Bij een lichtstudie komt een lichtadviseur langs bij je thuis. Op basis van een woningplan en de natuurlijke lichtinval bekijken we wat de mogelijkheden en noden zijn. Natuurlijk houden wij ook rekeningen met jouw persoonlijke voorkeur. 

 

Uiteindelijk komen we tot een lichtplan. Dankzij dit plan krijgen we een duidelijk overzicht van waar de lampen geïnstalleerd moeten worden en hoeveel er in totaal zijn. De basis voor de installatie en aansluiting is nu gevormd en we kunnen beginnen!

Domotica

Automatisering is niet meer weg te denken uit de woning. Denk maar aan intelligente verlichting, automatische zonwering en slimme thermostaten. Ook hiervoor kan je bij ons terecht!

 

Je hoeft niet meteen voor een volledig systeem te kiezen. Je kan ook met kleine aanpassingen op het laagspanningsnet werken. Lees hier meer over onze automatiseringssystemen. 

Smart home HVAC

Hernieuwbare energie

Wie wilt besparen op het energiefactuur en een steentje wilt bijdragen aan het milieu, doet goed aan het installeren van hernieuwbare energiesystemen. Als je wilt voldoen aan de EPB-normen bij het bouwen of renoveren, is het gebruik van hernieuwbare energie een must. Voor welke groene oplossingen kan je bij ons terecht?

Warmtepompboiler

Heb je nog een oude elektrische boiler die eigenlijk aan vervanging toe is? Overweeg dan zeker een energiezuiniger alternatief: de warmtepompboiler! Dit is een lucht-water-warmtepomp die voor warm sanitair water zorgt. Een warmtepompboiler onttrekt warmte-energie uit de omgevingslucht om water op te warmen.

Zonnepanelen

De zon is er altijd. Waarom niet hiervan profiteren met zonnepanelen? De installatie van zonnepanelen is de ideale manier om zelf groene energie op te wekken. De kosten van de installatie verdien je al snel terug met de besparing op jouw energiefactuur. Zeker wanneer je gebruik maakt van verschillende hernieuwbare energiesystemen!

 

Je kan bijvoorbeeld een warmtepompboiler combineren met zonnepanelen. Twee besparingen in 1 klap!

Warmtepomp

Met een warmtepomp kan je warmte uit de natuur halen om in jouw woning te gebruiken. Om precies te zijn, je kan 80% van jouw warmte uit de natuur halen met dit systeem. De overige 20% gebeurt met elektriciteit. Dit zorgt dus voor een mooie besparing op jouw energiefactuur. Voor de installatie van een warmtepomp die warmte uit de ondergrond haalt heb je een geothermische installatie nodig. Net iedereen mag zomaar geothermische werken uitvoeren. Het precies berekenen van het ontwerp, de installaties en aansluitingen moeten vakkundig gebeuren. Bij ETS kan je hiervoor terecht!

Slimmer geworden van onze slimme systemen of vernieuwende inzichten gekregen? Perfect! Vraag vandaag nog ons advies. ETS, the smart choice for your home.

Nieuwsgierig naar meer?

Wil je meer weten over de oplossingen die wij aanbieden, of wil je graag een kennismakingsgesprek?

Deel dit artikel