We zijn met verlof van 26 december tot en met 8 januari. Fijne feestdagen!

Onderdelen van een energie-installatie: slimme oplossingen

Een slimme oplossing in je woning kan het leven eenvoudig en een pak aangenamer maken. Met een smart home heb je volledige controle over elektrische toestellen, maar ook over de sfeer en veiligheid van je woning én kan je ook nog eens energie besparen. Alles wordt met één simpele druk op de knop bedient. Wat het een niet te missen installatie bij elk bouwproject maakt.

Domotica & smart home

Wat is domotica?

Domotica omvat alle technische installaties die voor de automatisering van de woning zorgen. Gaande van intelligente verlichting tot automatische zonwering en meer. Kortom, alle kleine en grote automatiseringen die je dagelijkse leven flink wat eenvoudiger, sneller en duurzamer maken.

Wat is een smart home?

Met een smart home kan je je elektrische toestellen, zonwering, verlichting, verwarming, ventilatie en dergelijke eenvoudig beheren met je smartphone. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de installaties op een bepaald tijdschema of volledig automatisch te laten werken. Denk maar aan je verlichting, die je automatisch kan laten werken afhankelijk van de lichtinval.

 

Als je wel eens het licht vergeet uit te doen wanneer je het huis uitgaat kan je dankzij de smart home technologie dit van op een afstand regelen. Of bijvoorbijld de verwarming zo instellen dat de temperatuur verhoogt of verlaagt, zodat je steeds geniet van een aangenaam binnenklimaat.

energiemanagement

De voordelen van een Smart Home

Een Smart Home kan op verschillende manieren zorgen voor voordelen in je woning, zoals gemak, tijdsbesparing en kostenbesparing.

Gemak

Een Smart Home in huis hebben brengt een hoop gemak met zich mee. Je kan er taken mee automatiseren, waardoor je meer tijd hebt voor andere zaken of je geen zorgen meer moet maken als je iets vergeten bent.

Tijdsbesparing

Doordat een Smart Home gemak met zich meebrengt, bespaar je tijd. ‘s Ochtends staat de koffie al klaar wanneer je opstaat en het alarm schakelt automatisch in wanneer je de deur uitgaat. Geen zorgen en meer tijd.

Kostenbesparing

Een Smart Home-installatie kopen brengt wel kosten met zich mee, maar door deze slimme oplossingen kan je kosten besparen. Een slimme thermostaat bijvoorbeeld toont je exact hoeveel energie je verbruikt en schakelt automatisch uit wanneer je niet thuis bent. Net zoals je lampen en andere apparaten.

ETS is gespecialiseerd in domotica, videofonie en inbraakbeveiliging.  Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste toepassingen om van jouw woning een Smart Home te maken.

Deel dit artikel