We zijn met verlof van 26 december tot en met 8 januari. Fijne feestdagen!

Onderdelen van een energie-installatie: ventilatie

Bij nieuwbouw en vernieuwbouw is een goed ventilatiesysteem wettelijk verplicht om te voldoen aan de EPB-normen. Daarnaast is het ook een onmisbaar element om te genieten van een aangenaam en gezond binnenklimaat in je woning. Met goede ventilatie in huis ga je ook gezondheidsklachten en vochtproblemen doeltreffend tegen.

Systeem C+

Bij vernieuwbouw wordt er meestal gekozen voor ventilatiesysteem C. Dit omdat het niet altijd even makkelijk is om ventilatiebuizen weg te werken in een bestaande woning.

Hoe werkt systeem C+?

Systeem C+ combineert een natuurlijke toevoer met een vraaggestuurde afvoer. Dat houdt in dat de lucht enkel afgevoerd wordt indien nodig. Op die manier gaat er geen warme lucht verloren en bespaar je energie. 

Voordelen van ventilatiesysteem C+

 • Je bespaart heel wat energie

 

 • De binnenluchtkwaliteit is steeds optimaal

 

 • Het systeem is geluidsarm

 

 • Het is een zeer onderhoudsvriendelijk systeem

 

 • Dit systeem is geschikt voor nieuwbouw en vernieuwbouw
ventilatie oplossing

Systeem D

Omdat ventilatiesysteem D een ingebouwd systeem is, wordt er bij nieuwbouw vaak gekozen voor dit systeem. Dit is makkelijk te integreren tijdens het bouwproces.

Hoe werkt systeem D?

Bij een ventilatiesysteem D, ook balansventilatie genoemd, gebeurt zowel de toevoer als afvoer volledig mechanisch. Verse lucht wordt mechanisch ingeblazen in de droge ruimtes via roosters in het plafond of de muur en vervuilde lucht wordt via de natte ruimtes mechanisch afgevoerd.

Voordelen van ventilatiesysteem D

 • Het systeem zorgt voor ventilatie comfort

 

 • De binnenluchtkwaliteit is steeds optimaal

 

 • Het systeem is geluidsloos

 

 • Het systeem heeft een miniem elektrisch verbruik

 

 • Het is een zeer onderhoudsvriendelijk systeem

 

 • Dit systeem is geschikt voor nieuwbouw en vernieuwbouw
ventilatiesysteem D

Plaatsing & onderhoud

Voor de plaatsing en het onderhoud van een ventilatiesysteem doe je best beroep op een ervaren installateur zoals ETS. Door het deskundig advies ben je zeker van het juiste ventilatiesysteem voor jouw situatie en van een 100% correcte plaatsing en werking.

Plaatsing door ETS

Voor het plaatsen van een ventilatiesysteem vertrekken wij telkens van een voorontwerp. Hiermee worden het gekozen systeem, de voordelen en impact in kaart gebracht. 

 

Nadien wordt de ventilatie geplaatst volgens de grootste precisie en wordt de inregeling van de ventielen door ons vakkundig team nauwkeurig verzorgd. Ook voor het onderhoud kan je bij ons terecht.

Onderhoud

Een ventilatiesysteem moet op regelmatige basis onderhouden worden om de goede werking ervan te garanderen. Bij de plaatsing van het systeem krijg je van ons de nodige instructies voor het onderhoud van de unit, kanalen en ventielen. Ook voor het toeleveren van nieuwe filters kan je bij ons terecht.

Meer informatie voor jouw totaalproject?

ETS is dé geschikte partner voor ventilatiesystemen.

Deel dit artikel